BlogRankers.com

Den unge Perssons lidanden

Detta är inte en think tank - det är ett mentalt akvarium.

Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala

2005-10-14

Nazister och skolan

För drygt två veckor sedan blev rektorn för en gymnasieskola i Karlstad anfallen av fyra nazister i tjugoårsåldern. De rusade in på hans kontor och började där misshandeln. Vad är det med och skolan? Varför ska de hela tiden tillbaka till den miljö där de så föraktfullt vägrade lära sig någonting under flera år?
När en nazist väl går ut skolan och slipper samhällets försök att bilda dem dröjer det sällan mer än ett år innan de börjar hänga där igen. Sannolikt beror det på flera faktorer och de viktigaste måste nog vara:
  • Att de inte längre får vara på ungdomsgården som så tålmodigt låtit dem hänga där i flera år i hopp om att de ska förstå hur verkligheten ser ut.
  • Att deras föräldrar har sparkat ut dem ur hemmet för att de inte står ut med att ha de små skitiga typerna drällandes hemma längre.
  • Att de prövat på att jobba, men inte tyckte om. Det är lättare att leva på bidrag och gnöla om att invandrare tar alla jobb. Men då blev det för mycket tid över så...
  • ...de försökte övertyga vanligt hederligt vuxet folk på stan om att nazismen är det enda rätta. Men eftersom vanligt folk, till skillnad från din genomsnittlige nazist, är smartare än en genomsnittsbjörn bryr de sig väldigt föga om de små nazisterna när de springer runt och gläfser på stan. Så nazisterna inser...
  • ...att de enda de lura i att de faktiskt har rätt är skolbarn som ännu inte har det kritiska tänkandet som vuxna har utvecklat.
  • Att skolbarn är de enda som de vågar stå upp emot.

Vilket det än är så är väldigt sorgligt... Och så ska vi kanske förtydliga en sak för er: Ni är inga nazister! Ni har ingen aning om vad nazismen handlade om (ni skolkade väl då, också). Ni är bara vanliga småbrottslingar och stråtrövare.

1 Comments:

Blogger Joshua_Tree said...

Flintskalliga småbrottslingar och stråtrövare, märk väl.

11:02  

Skicka en kommentar

<< Home