BlogRankers.com

Den unge Perssons lidanden

Detta är inte en think tank - det är ett mentalt akvarium.

Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala

2005-12-05

Sicken helg

Åh hej och hå... Den unge Persson har haft en helg som var så trögstartad att han inte ens en osedlig mängd taxfreeöl hjälpte honom på rätt köl. Skeppet kantrade istället och den unge Persson kastades in i långtråkighet, depression och regress. Lördagen ägnades åt extensivt trynande och det gjordes även tid för den unge Persson att bevista en tillställning framåt kvällen. Med misstankar om en tråkig kväll i högsta hugg begav sig utrikesministern mot lokalen där tillställningen hölls. Lokalen låg för säkerhets skull extra långt bort liksom för att försäkra sig om att den ugne Perssons humör och ynka tålamod inte skulle räcka till. Om man har i åtanke dels att det var december och dels det faktum att lokalen var proppfull med tomtar (den dåliga sorten) måste det tillstås att julstämningen var förhållandevis låg, dock bjöds det på glögg vilket får ses som en bonus av något slag.
Den unge Persson hittade iofs ganska raskt en intressant människa men intresset var kortvarigt och raskt var tristessen tillbaka. Efter ett tag uppenbarade sig en människa som var så pass lik den ugne Persson att det fanns omedelbart fog att hata honom på grund av bristande orginalitet. Dock bjöds det upp till kamp av den gode antagonisten och ett härjande av mästerskapsrang bröt i köket där det bjöds på SM i dialekt, förolämpningar, hets mot alla folkgrupper som hade den dåliga smaken att närvara och slutligen en åthyschning från en rabiat människa som i vanliga fall inte alls är sur av sig - även om det inte är vår sak att bedöma sanningshalten i det påståendet verkar det föga troligt att det faktiskt förhåller sig på det viset...
Den egentliga vänpunkten då festen och den unge Persson verkligen tog avstånd ifrån varandra inträffade när det började diskuteras musik och närmare bestämt Rammstein. Låt vara att det är godkänd musik som inte sällan avnjuts även hemma hos Persson men det hindrar inte att det är ett allvarligt brott mot reglerna om julfirande. Under juletid spelas julmusik. Så enkelt är det. Den unge Persson tog sig då för att predika sitt eget julevangelium och att säga att det inte uppskattades av den närvarande pöbeln vore något av en underdrift.
Men på det hela taget var det mycket bättre än förra året...
Med avsmak
Den unge Persson