BlogRankers.com

Den unge Perssons lidanden

Detta är inte en think tank - det är ett mentalt akvarium.

Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala

2005-11-24

Dags för dödsstraff?

I lördags kväll knivdödades en 25-årig revisor i sitt hem i London. Såvitt polisen, vännerna och bekanta vet var han mycket vänlig och laglydig människa och ingen förstår riktigt varför han knivmördades. Enda anledningen som synes finnas är att han var troende muslim. Redan här verkar det finnas skäl att bli lite sned på gärningsmannen. Låt gå för att man hugger ner en revisor, det kan jag ta, men inte att man dödar folk för deras religion. Men ett hatbrott är väl inte tillräckligt för att återinföra dödsstraffet för ett brott som redan begåtts, tänker ni nu. Helt rätt, det är kanske att ta i lite. Men det finns värre detaljer i den här historien.

Gärningsmannen utförde dådet iklädd en mask och det är det här som gör att han bör stenas till döds (jag kan även tänka mig att kasta inbundna Nesser-deckare på honom). Det var nämligen en tomtemask han tryckt ner över sitt fula ansikte. Om vi tittar lite kvickt i almanackan kan vi konstatera att det i lördags var den 19 november! Som alla goda ortodoxa julfirare vet är det en synd av buffelmått att ikläda sig julattiraljer, julpynta o.s.v. innan första advent. Julen innehåller många regler som är till för att inte förstöra den. Som exempel kan nämnas julmusik, det får under inga omständigheter spelas innan första advent. Detta bör straffsanktioneras och jag föreslår att det för privatpersoner bör föranleda könsstympning och juridiska personer bör tvingas hålla stängt fram till 13-dagen! Att julkommersen drar igång lite tidigare än första advent kan jag tåla. Folk måste ha en möjlighet att inhandla det pynt, som den första advent obönhörligen skall utsmycka det egna hemmet, innan första advent. Därför bör företagen beviljas dispens veckan inna första advent för att under ordnade former saluföra julutsmyckningsattiraljer. Denna dispens kan däremot aldrig göra det tillåtet att butikerna julpyntar eller spelar julmusik innan första advent.
Även om man vill bojkotta de företag som sålde jultingestar sedan slutet av oktober blir det inte praktiskt genomförbart eftersom alla butiker behagar bryta dessa heliga lagar. Men vissa övertramp kan inte gå obemärkta förbi. Tillsammans med Presidenten och Mäster Hobbit besökte jag idag stadens mest lokala varuhus, Åhlens, för att åt Presidenten försöka hitta dels en röd halsduk och dels ett par byxor av äldre snitt. Själv var jag sugen på att införskaffa en ny skjorta så jag slipper gå runt som en campingbohem av internationella mått, men alla dessa tankar flög rakt upp i varuhusets klinikblekta anus när det, till min förskräckelse, ur högtalarsystemet började strömma oupphöliga mängder julmusik. Jag försökte desperat få Presidenten att delta i bojkotten men det var föga värt. Själv glömmer jag dock inte bort oförätter och styggelser av den här kalibern. Således ska jag hem och klippa mitt Åhlenskort omedelbart!
Vi ses i rännstenen!
/Den unge Persson

Megalomantopp

I brist på roligare saker passar jag på att lägga upp gårdagens av den unge Persson författade Megalomantoppen.

Snask för megalomaner:

3. Kotte

2. After Eight

1. Non-Stop genom Polen